• 7 menn

7 menn

Pris 299,00
Antall: stk
ISBN:
9788271995508
År:
2017
Forfatter:
Eric Metaxas

HVA GIR EN STOR MANN STORHET?

Syv menn gir svar på dette i de fengslende historiene til noen av de største menneskene som noen gang har levd. I dette storhetsgalleriet ser vi syv historiske personligheter bli levendegjort foran øynene våre som virkelige mennesker, som opplevde kamper og utfordringer som sannsynligvis ville ha ødelagt besluttsomheten til de fleste oss. Hva var hemmeligheten deres?

Hvordan kunne George Washington stå imot fristelsen til å bli den første kongen i Amerika, og hvorfor gav William Wilberforce opp muligheten til å bli statsminister i England? Hva fikk Eric Liddell til å kaste bort en nesten sikret olympisk gullmedalje? Hva fikk Jackie Robinson til å gi avkall på rettigheten til å sloss tilbake mot rasistene, eller Dietrich Bonhoeffer til å sette sin egen frihet og sikkerhet i fare for å stå imot nazistene?

Hva gav pave Johannes Paul II evnen til å identifisere seg med de mest hjelpeløse i samfunnet, og til og med å kunne tilgi mannen som prøvde å drepe ham? Og hvorfor meldte Chuck Colson seg til å gå i fengsel, selv om han ikke var nødt til det? De syv mennene i denne overbevisende boken, viser alle en bestemt egenskap: den å være overgitt til en høyere hensikt, å kunne gi avkall på noe som de kunne ha valgt å beholde.

Det har alltid vært ekstremt viktig for samfunnet vårt å ha helter og forbilder, en trend som har endret seg de siste tiårene, med svært bekymringsfulle resultater. Eric Metaxas sier at det er på tide å snu trenden. Med varme og vitalitet, gjenoppretter den New York Times bestselgende forfatteren en følelse av det heroiske - tanken om at noen liv er verdt å imitere. Bli kjent med disse syv mennene, og livet ditt kommer til å bli mye rikere.

“Dette er en bok om mennesker som med sine verdier har viet sine liv til a bety en forskjell. Deres innsats har satt dype spor, og William Wilberforce er et av mine store forbilder som politiker. De inspirerer og viser at det nytter!”

—Kjell Ingolf Ropstad, politiker og stortingsrepresentant (KrF)

 

“Dette er en knallviktig bok! Hvis du vil bety en forskjell der du er, så bør du lese denne boken. Den vil inspirere deg til å ta nye steg.”

—Andreas Nordli, Leder for Ungdom i Oppdrag

 

“Dette er en bok som kan leses høyt for andre, og leses om og om igjen. I en tid da den oppvoksende generasjonen blir hemmet i sin åndelige vekst fordi de fyller seg med tomt kjendiseri og foraktelige skurker, trenger heltemot og manndom ekstra oppmerksomhet. Eric Metaxas har gjort det igjen. Vi står i gjeld til ham.”

—Os Guinness, forfatter av A Free People’s Suicide

 

“Eric Metaxas er en av favorittforfatterne mine. Jeg anbefaler denne lettleste boken av hele mitt hjerte.”

—Denny Rydberg, president i Young Life