KOMMENDE BØKER I KATEGORIEN ROMANER:

#2 (2023) LANDSFORVIST, av Rebecca Fredriksson
(Forventes utsendt 20. august)

I denne romanen basert på virkeligheten kan vi legge ut på et eventyr sammen med Sofia, F.O. Nilsson og andre modige sjeler som våger å stå opp for det de tror på – uansett hva det koster. De risikerer både sin egen og familiens sikkerhet når de bryter med den mektige kirken og dermed også med hele samfunnet. Som de første baptistene i Sverige har de det meste imot seg, men viljen til å lyde Gud mer enn mennesker får dem til å kjempe videre.

Gjennom sin skildring av kjærlighet, svik, kamp og brutalitet på midten av 1800-tallet, løfter Rebecka Fredriksson fram noen av menneskeskjebnene som kom til å forandre Sverige fra grunnen.

#3 (2023) Just Once av Karen Kingsbury (norsk tittel kommer)
(Forventet utsendt 20. november)


Bestselgende forfatter Karen Kingsbury er kjent for sine dypt rørende romaner. Nå gir hun oss en gjennomgripende og uforglemmelig kjærlighetshistorie fra andre verdenskrig om en ung kvinnelig spion som dras mellom to brødre. 

I 1941 er skjønne Irvel Holland for oppslukt av sin hemmelighet til å legge særlig merke til krigen som raser på andre siden av havet. Hun dater Sam, men er forelsket i hans yngre bror, Hank – hennes langvarige bestevenn – og Irvel aner ikke hvordan hun skal forklare det for noen av dem. Så skjer det utenkelige – Pearl Harbor blir angrepet. Livet snus på hodet over natten idet Sam blir innkalt til å tjenestegjøre. Hank ønsker også å verve seg, men Sam insisterer på at han skal bli hjemme hvor han og Irvel tar opp kampen på hjemmebane. 

Mens Sam kjemper i Europa oppstår unektelig en kjemi mellom Irvel og Hank, men ingen av dem tør krysse den linjen. Så oppsøker to ledere fra militæret Irvel i klasserommet hvor hun underviser. Mennene har planer for henne, planer som vil føre henne inn i Andre verdenskrigs spionverden. Det er en hake. Hun kan ikke fortelle det til noen. 

Så kommer et telegram med katastrofale nyheter. Hank verver seg neste dag og bare to uker senere skal både han og Irvel reise av gårde med skip. Vil noen av dem komme hjem igjen med livet i behold? Eller vil Irvel miste alt? 

Og kan kjærligheten finne en vei, selv gjennom asken av knusende tap og hjertesorg?