• Den siste nattverd

Den siste nattverd

Pris 199,00 19900 298,00 29800
Antall: stk
ISBN:
9788230212028
År:
2014
Innbinding:
Innbundet
Sider:
288
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Klaus Wivel
En reise blant de forfulgte kristne i den arabiske verden.

DA JOURNALIST KLAUS WIVEL i et åpent brev til den danske utenriksministeren spurte hva regjeringen ville gjøre med fordrivelsen av de kristne i den arabiske verden, fikk han ikke noe svar. 

Med spørsmålet hengende i luften dro han derfor av sted til Vestbredden, Gaza, Egypt, Libanon og Irak for ved selvsyn å forstå hva en av vår tids største menneskerettskrenkelser handler om.
Her møtte han underkuede mennesker under stort press fra muslimske omgivelser. Prester som har fått kirkene sine brent, og som nekter å la seg knekke. Foreldre som har mistet barna sine. Borgere som er blitt kidnappet og kastet ut av sine hjem. Innbyggere som føler seg som fremmede i sitt eget land og som lengter bort. Og dessuten en rekke velmenende vesterlendinger, som med like deler dårlig samvittighet over kolonitidens forbrytelser og store forhåpninger til arabiske vårfornemmelser benekter ethvert problem.

I DEN SISTE NATTVERD forteller Klaus Wivel historien om vår tids paria, de kristne i den arabiske verden. Her betyr økende islamisme, gamle stridigheter, religiøse uenigheter, territoriale konflikter og konstant mistro at hundretusener av mennesker i løpet av de siste tiårene er blitt undertrykt, sjikanert, forfulgt og fordrevet. DEN SISTE NATTVERD er deres historie.
"En tankevekkende, lærerik og velskrevet bok, som ikke uten videre er behagelig lesning, men like fullt viktig lesing. Her får vi innblikk i en virkelighet til kristne brødre og søstre som lever under sterkt press, formidlet av en som ikke selv tror, men møter dem med et åpent sinn. Denne boken gjorde inntrykk, og anbefales!"
– Egil Elling Ellingsen, pastor i IMI-kirken

“En sekulær journalists møte med undertrykte og forfulgte kristne i den muslimske verden - er ikke hverdagskost! Overraskende ærlig og direkte, spørrende og utdypende, - et fenomen av en bok! Omtalt i positive ordelag over en helside i norske Dagens Næringsliv da salget eksploderte i Danmark! ANBEFALES ekstra varmt, og hyperaktuell nå når kristne slaktes ned for fote i Irak og Syria!”
– Svein Andersen, lagerassistent, forfatter og forlagssjef