• Doktor Bjørgaas - Historien om en legemisjonær E-bok

Doktor Bjørgaas - Historien om en legemisjonær E-bok

Pris 199,00

Tilgjengelig som e-bok

ISBN:
9788230210093
År:
2012
Sider:
318
Forfatter:
Bjørn Jarle Sørheim-Queseth
«EN ENGASJERENDE, velskrevet og informativ bok om et menneske som gjennom en sterk kallsopplevelse har blitt til velsignelse for så mange. Boken om Olav Bjørgaas er en bok til inspirasjon!» - Nils-Tore Andersen, Leder for Kirkerådet
«EN FANTASTISK LIVSHISTORIE! Og et overbevisende vitnesbyrd om at gode gjerninger taler mye sterkere enn store ord. Boka er en viktig del av vår misjonshistorie. Fortellingen beveger, utfordrer og inspirerer meg. Jeg leste boka med stor glede!» 
–Tore Thomassen, Trubadur 

«BJØRGAAS GIR ALT. Menneskeglad, from, egenrådig, dyktig, dumdristig. Ikke for å vinne gull, men for å hjelpe sine medmennesker. Hvor mange av oss gjør det? Boka er lettlest, men den utfordrer.»
 – Sunniva Gylver, Prest 

«Bjørn Jarle Sørheim-Queseth har ført historien om doktor Bjørgaas i pennen på en ærlig og engasjerende måte. Dette er en misjonærinnsats som avtvinger både respekt og beundring.» 
– Per Eriksen, Vårt Land 


OLAV BJØRGAAS (f.1926) arbeidet i over tretti år som lege og misjonær på Taiwan. Han opprettet institusjoner som Pingtung Christian Hospital og øyas første handikapsenter, Victory Home. Hans innsats for å bekjempe lepra, tuberkulose og polio, har i stor grad bidratt til at disse sykdommene i dag er utryddet fra Taiwan. For Misjonsalliansen var han en pionér. Han etablerte organisasjonens arbeid både i Vietnam og Bolivia, og startet Fadderordningen som lenge har vært Misjonsalliansens viktigste inntektskilde. Olav Bjørgaas har mottatt mange utmerkelser for innsatsen sin blant fattige og syke mennesker. Blant annet er han utnevnt til «Venn av Taiwan», æresborger av Pingtung og han er dekorert med St. Olavs medaljen. 

BJØRN JARLE SØRHEIM-QUESETH (f.1981) er utdannet radio- og tv- journalist. Han har arbeidet som frivillig informasjonsarbeider for Misjonsalliansen i Bolivia, som informasjonskonsulent i samme organisasjon, og som reporter og programleder på Radio Norge.