• Du er unik!
  • Du er unik!

Du er unik!

Pris 249,00 24900
Antall: stk
Stk Pris Totalt  
5 149,00 745,00 Kjøp
ISBN:
8230200939
År:
2003
Innbinding:
Stivperm
Sider:
34
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Max Lucado

Du er unik i hans øyne. En herlig fortelling av Max Lucado, rikt illustrert av Sergio Martinez.

Denne herlige fortellingen av Max Lucado hjelper deg å formidle til barna den tidløse sannheten om at de er dyrebare for Gud – akkurat som de er.

Både barn og voksne vil elske å lese om trenikken Punchinello. 

Boken er rikt illustrert av Sergio Martinez.

Vinner av Emmaus-prisen for «årets beste oversatte bok for barn og ungdom.»

Passer best for barn fra 3-9 år.

 

«Skulle jeg gitt mine tre gutter kun en barnebok, ville jeg gitt dem 'Du er unik', av Max Lucado. Den formidler sterkt hva som gir barna verdi. Er det det de gjør? Er det hvordan de ser ut? Nei, de er verdifulle for dem de er.
Boken er vakkert illustrert og formidler et budskap rett til hjertet. Boka taler også sterkt til oss damer og mammaer. Dette er en barnebok som kan tas fram år etter år. Guttene mine på fire elsker den, men den har også engasjert femteklasseelever, der vi har fått en samtale om det viktigste i livet: Å kjenne seg trygg og viktig, som den man er.»
- Kristine Giljebrekke Andersen, lærer og mamma til tre.

«Du er unik er en barnebok for barn i alderen 3-9 år. Jeg tror bokas budskap er viktigere enn noen gang, og barna trenger å høre det om og om igjen. Jeg vil også anbefale boka til deg som er voksen, på tross av at det er en barnebok. Vi trenger alle å få høre budskapet om at vi er unike slik vi er.

Vi sammenligner oss med hverandre og måles opp i mot hva vi får til, helt fra vi er ganske små. Vi gir hverandre merkelapper, kanskje i form av likes på facebook eller instagram. Dette er noe barn i ganske ung alder vokser opp med. Om ikke de blir påvirket av dette på sosiale medier, så gjør de det i alle fall på skolen og gjennom andre aktiviteter de er med på.

Som en følge av dette, er det lett å måle verdien vår i hva andre sier om oss, hvilken merkelapp de gir oss. Vi henter verdier vår der. Vi lytter til det som blir sagt, og lar det forme oss.

I Du er unik ble jeg nesten rørt til tårer i en alder av 26 år. Fordi Max Lucado på en så veldig enkel og barnlig måte viser oss hvordan vi skal måle verdien vår i Guds øyne. Vi møter den lille trenikken Punchinello. Han bor i en landsby sammen med mange andre trenikker. Det disse trenikkene gjør, er å dele ut stjerner eller grå prikker til hverandre, alt etter hva de synes man fortjener. Gjennom historien ser vi hvordan Punchinello lærer at han skal måle verdien sin i det at skaperen har skapt han. Samtidig skjønner vi at vi er akkurat som Punchinello. Vi prøver så godt vi kan å få stjerner fra andre. Men vi kan måle vår verdi i det at Gud har skapt oss, og han gjør ingen feil. Vi måles ikke etter hva vi får til eller ikke får til. Vi er unike fordi Gud har skapt oss. Gjennom historien om trenikkene lærer vi også hvordan vi, ved å bruke litt tid sammen med Gud hver dag, kan lære oss å ikke la det andre sier om oss feste seg.

Merkene sitter bare fast hvis de betyr noe for deg. Jo mer du stoler på min kjærlighet, jo mindre bryr du deg om de andres merker.»

– Ida Jacobsen Groth, Magasinet Begeistret, Høst 2014.