• Ekteskapets fire årstider

Ekteskapets fire årstider

Pris 199,00 298,00
Antall: stk
ISBN:
978823020965
År:
2012
Innbinding:
Innbundet
Sider:
204
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Gary Chapman
Hensikten med denne boken er å hjelpe deg og ektefellen din å finne ut hvilken årstid dere befinner dere i for øyeblikket, gi dere et felles språk til å drøfte situasjonen, og gi dere praktiske tips som kan hjelpe dere å bygge et sterkere og bedre ekteskap. Hvilken årstid er ditt ekteskap i?
Våre ekteskap er i stadig forandring, hele tiden i bevegelse fra én årstid til en annen. Kanskje ikke hvert år, slik som i naturen, men like visst og uunngåelig.

Noen ganger er det vinter: Vi er langt fra hverandre, mismodige og misfornøyde. Andre ganger er det vår vi opplever: En tid av håp, åpenhet og forventning. Så kan det være sommer rundt oss: Vi gleder oss over varmen, er tilfredse og avslappet, og nyter livet sammen. Men høsten kommer også, og vi føler oss oversett og tilsidesatt. Da kryper usikkerheten inn, og vi føler uro og bekymring.

Syklusen gjentar seg mange ganger i løpet av et ekteskap, akkurat slik årstidene gjentar seg i naturen. Hver årstid har sine utfordringer, men bærer også i seg muligheter for emosjonell sunnhet og lykke.

Årstidsprofilen vil hjelpe deg og ektefellen din å finne ut hvilken årstid ekteskapet deres befinner seg i for øyeblikket, og dere får lære strategier som vil styrke båndene mellom dere og skape glede og engasjement.

Les mer om ekteskapets årstider:

Høst – Høsten kommer med de uønskede forandringene, usikkerheten og utilfredsheten som alle par møter i løpet av ekteskapet. Med Gary Chapmans hjelp kan dere likevel lære å komme igjennom denne turbulente årstiden, så frø av håp og unngå vinterens truende vinder.

Vinter – Vinterrelasjoner er vanskelige og preget av distanse. Ekteskap er en tøff affære når kjølig taushet og bitre vinder råder, men hvis du og ektefellen din utvikler et språk som kan smelte isen, er dere snart på vei mot varmere og lysere tider.

Vår – Våren representerer håp og ny begynnelse. Denne boken vil hjelpe dere å oppdage nye måter å lytte og uttrykke kjærlighet på, og gjøre dere bedre forberedt på å møte uventede irritasjonsmomenter som kan ødelegge for den positive årstiden.

Sommer – En følelse av dyp tilfredshet og trygghet kjennetegner sommerekteskapet. Denne boken vil hjelpe dere å få mest mulig ut av sommeren, og å avsløre de skjulte konfliktene som kan komme til overflaten og true stabiliteten.

Dr. Gary Chapman har skrevet Kjærlighetens 5 språk, en bestselger gjennom mange år, og en rekke andre bøker om ekteskap og familieliv. Med utgangspunkt i Ekteskapets fire årstider har han i samarbeid med Catherine Palmer også skrevet romanserien Kjærlighetens årstider. Dr. Chapman er direktør for Marriage & Family Life Consultants Inc. og en internasjonalt anerkjent forkynner med radiosendinger som går på over hundre stasjoner over hele Nord-Amerika.
"På en hverdagslig og åpen måte gir han enkle eksempler til refleksjon og aksjon for å pleie ekteskapet ... De mange eksemplene i boken gjør stoffet både tilgjengelig og nært."
Norunn Hågan Walvick, Norge i dag (nr 47.2012)