• Ester – kongelig skjønnhet

Ester – kongelig skjønnhet

Pris 249,00
Antall: stk
ISBN:
9788230215388
År:
2019
Innbinding:
Storpocket
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Angela Hunt

Når en ambisiøs enehersker truer jødene med folkemord, tvinges en uerfaren, ung og vakker dronning til å ta et standpunkt for seg selv og folket sitt.

New York Times' bestselgende forfatter Angela Hunt, berømt for sine bibelske romaner, gir nytt liv til fortellingen om Ester i denne dramatiske og følsomme skildringen.

 

Xerxes, kongen av Persia, sender ut en befaling om at alle vakre, unge kvinner, skal føres til palasset. Det resulterer i at Hadassa, en foreldreløs jødisk pike som bor i Susan, blir ført til den hedenske kongens palass. Etter måneder med forberedelser blir den jenta perserne kjenner som Ester, ført fram for kongen. Hun vinner kongens hjerte og blir kronet til dronning. Men fordi situasjonen hennes er uviss, holder hun sine etniske røtter skjult helt til hun får høre at en ond og ambisiøs mann med list har fått kongens tillatelse til å utrydde alle jøder – både ung og gammel, mektig og forsvarsløs. Bevisst bryter hun en gammel persisk lov og risikerer livet for å redde folket sitt … og for å bevege ektemannens hjerte.

«Det hebraiske språket har to ord som vanligvis blir brukt for å beskrive en persons utseende i rosende ordelag. Det ene, yapeh, er et forholdsvis moderat ord som betyr ‘pen’. Det andre ordet, tob, vitner om en sensuell tiltrekningskraft når det brukes om en kvinnes utseende. Denne kvinnen er så vakker at hun vekker begjær hos de mennene som ser henne.»
– Sue Poorman Richards og Larry Richards, forfattere av Every Woman in the Bible

Skjønnhet er ikke alltid til fordel for den kvinnen som er i besittelse av den. Iblant kan den forråde henne, og andre ganger sette henne i fare, til og med i livsfare.
Historiene om Ester, Dalila og Batseba er historier om kvinner med tob.

Om forfatteren:
Angela Hunt har skrevet mer enn hundre bøker som har blitt solgt i nærmere fem millioner eksemplarer verden over. Hennes romaner har vunnet eller blitt nominert til flere prestisjefylte priser innen bransjen, som blant annet RITA Award, Christy Award, ECPA Christian Book Award og HOLT Medallion Award. Romantic Times Book Club tildelte henne Lifetime Achievement Award i 2006. I 2008 fullførte hun sin doktorgrad i bibelske studier og holder for tiden på med en doktorgrad i teologi. Angela bor i Florida med ektemannen og de store hundene deres.

«I Angela Hunts velskrevne romaner får du alt; Bibelsk historie og fakta, spenning, og mye kjærlighet! Les – og få et annerledes innblikk i det utfordrende livet til menneskene i Det gamle testamentet. Anbefales på det varmeste!»
– Kristin, Vivo Lyngdal

«Boken om Ester er en utrolig sterk historie. Forfatteren klarer skildre de historiske sidene så vel som de bibelske og tar deg med på en spennende og utfordrende reise. Historien om Ester er mer enn en roman, det er en bok om å ta valg og å våge og følge hjertet. Ester fulgte hjertet og ble redningen for en hel nasjon! Måten Angela Hunt skriver på, er forfriskende – klarte ikke legge boken Ester – kongelig skjønnhet fra meg før jeg var ferdig. Nå gleder jeg meg til neste bok! Anbefales på det varmeste»
– Heidi Kransberg, Bibelbutikken Drammen