• Et lys i Sion (4)

Et lys i Sion (4)

Pris 298,00
Antall: stk
ISBN:
9788230212004
År:
2014
Innbinding:
Innbundet
Sider:
360
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Bodie & Brock Thoene
Nummer i serien:
4
Serietittel:
Sion-krøniken
Britene forbereder seg til å trekke sine styrker ut av Palestina …
Bundet av skjebnen, med alle odds imot seg – finnes det noe Lys i Sion?

"Et lys i Sion" er fjerde bok i serien Sion-krøniken.
Handlingen i Sion-krønikens fjerde bok, Et lys i Sion, begynner i april 1948. Drømmen om en gjenfødelse av den jødiske nasjon synes håpløs. Britene har så godt som trukket seg fra all innblanding i kampene mellom jødene som hadde minimalt med våpen, og de arabiske soldatene til Haj Amin Husseini.

På selve påskeaften er det jødiske kvarteret av Jerusalem på randen av sult på grunn av den arabiske blokaden. Det er like før de blir tvunget til å overgi seg. Moshe og de jødiske troppene våger livet for å åpne det arabisk-okkuperte passet ved Bab el Wad, slik at en matkonvoi kan passere og forsyne den utsultede befolkningen med mat. Samtidig befinner David og Ellie seg i et fly over Middelhavet på jakt etter en lastebåt full av våpen, på vei til de muslimske jihad-soldatene – de som har sverget på at de skal beseire jødene. Og Rachels morshjerte lider sammen med det feberhete barnet …
«Ekteparet Bodie og Brock Thoene arbeidet i flere år med historisk gransking av de faktiske hendelsene, slik at alle fakta stemmer med det som virkelig skjedde, før de forfattet disse mesterverkene av romantiske spenningsromaner.
Jeg ble personlig dypt grepet av å lese dem igjen, og det er så velskrevet at du får en følelse av å befinne seg bak murene i Jerusalems gamle bydel, i bekkefaret i Bab-el-Wad med kappekledde snikskyttere bak hvert oliventre, på sandstrendene utenfor Haifa med britiske soldater i hælene. Knapt har man lest en serie hvor opplevelsen av at håret reiser seg i nakken, tårene sprenger i øyehulen, og man nærmest knuger seg fast i boken til siste side er lest.»
- Svein Andersen