• Halehelten Ludvig - Fra rennesteinen til nasjonalhelt

Halehelten Ludvig - Fra rennesteinen til nasjonalhelt

Pris 249,00
Antall: stk
ISBN:
9788230211151
År:
2013
Sider:
169
Forfatter:
John Granly
Denne boka forteller historien om Ludvig, dels med hans egne ord, og vi kommer tettere på denne høvdingeskikkelsen enn noen gang før. 
Ludvig Walentin Karlsen ble født i 1934, i den vesle taterboligen «Furua» på Gardermoen, like ved flystripa – slik over hundre andre taterbarn ble det. Det gjorde både taterboligen og gutten som ble mann, til historiske navn. 

Han valgte først det harde livet med rus og kriminalitet, og snudde ryggen til sine foreldres nye, kristne tro. Ludvig kjempet hele livet. Først kjempet han en kamp for å overleve i et diskriminerende samfunn. Så kjempet han for familien med arbeid i edrue perioder, deretter kjempet han mot rusen. Brått orket han ikke å kjempe lenger – han ville ta sitt eget liv. En dag ble han og kona Lise født på ny. Dette skjedde på bakerste rad i Betania, Gullverket på Eidsvoll. Da startet de en ny kamp – sammen – for å hjelpe utslåtte kamerater. Dette ble starten på Evangeliesenterets fantastiske historie i Norge.

Før sin død fikk han mot alle odds Kongens fortjenestemedalje i gull og en rekke andre priser for sin utrettelige kamp for samfunnets svakeste. I dag er taterboligen «Furua» museum. Og i 2012 stemte det norske folk Ludvig fram til nasjonal halehelt på et Norwegian-fly! Ludvigs historie er helt enestående!

JOHN GRANLY har vært skribent og fotograf i 50 år og har skrevet ca 30 bøker – en rekke av dem om og for Evangeliesenteret. Han ble involvert i forberedelsene til Evangeliesenteret i 1981 og har siden bidratt i arbeidet på frivillig basis. Nå er han pensjonist og skriver bøker på heltid, mest om lokal historie. Han er blant annet tildelt HM Kongens fortjenstmedalje, Rotary-medaljen Paul Harris Fellowship og MAs hedersmedalje.