• Josef – fra slave til statsminister
  • Josef – fra slave til statsminister

Josef – fra slave til statsminister

Pris 299,00
Antall: stk
ISBN:
9788230217474
År:
2024
Innbinding:
Storpocket
Forfatter:
Terje Berg
«Denne boka er en oase av visdom, innsikt, skjulte skatter og åndelig liv. Terje Berg gir beretningen om Josef en ny renessanse med sitt rike ordforråd, sin brede forståelseshorisont og sin unike åndelige lesning. Han graver opp de gamle åndelige brønnene, som har blitt neglisjert i årtier, ved å la Den Hellige Ånd åpenbare sitt Ord til en ny generasjon av bibellesere.»
– David Aanje, høyskolelektor ved Høyskolen for ledelse og teologi, og pastor i Innlandskirken Livets Senter Hamar
Terje Berg har alltid vært interessert i Bibelens fortellinger om Josef, helt fra søndagsskolen og skolen av. I denne boken tar han leserne med inn i forskjellige rom i Josefs dramatiske liv og gir fascinerende tolkninger. 
I nytestamentlig lys er mange av dem evangeliske perler. Josef framstår både som et forbilde på oss som har troen – og andre ganger som et forbilde på Jesus selv, i hans tjeneste.
«Det er en glede å få anbefale Terje Bergs bok om Josef på det aller varmeste. Den er en skattkiste full av dyrebare sannheter om hva vi som etterfølgere av Kristus bør legge vekt på i vår vandring gjennom livet.»
– Liv Toril Rinding Skjeggestad, misjonær og forfatter

«Når Terje Berg i denne boken tar utgangspunkt i en av de store skikkelsene fra gammeltestamentlig tid, Josef, står han i en solid tradisjon av kristen forkynnelse: utleggelse av bibelske forbilder, eller typologi som vi kaller det. Og han gjør det på en levende og engasjerende måte. Om du vil ta deg tid til en vandring med Josef, din egen Emmausvandring, er dette en bok du bør lese.»
– Leif S. Jacobsen, pastor og forfatter