• Korset og Davidsstjernen

Korset og Davidsstjernen

Pris 199,00 19900 348,00 34800
Antall: stk
ISBN:
9788247604298
Forfatter:
Vebjørn Selbekk
Det er bare ett annet folk enn det norske som er nevnt i paragrafene i Grunnloven som eidsvollsmennene vedtok 17. mai 1814. Ifølge grunnlovsfedrene var jødene en så fordervet rase at de helt måtte nektes adgang til riket – som det eneste folkeslag på jorden.
Korset og Davidsstjernen forteller Vebjørn Selbekk historien om Norges forhold til jødene og til Israel de siste 200 år.

Det er en grufull fortelling om antisemittisme og stengte grenser i mellomkrigstiden, arrestasjon, deportasjon og det norske Holocaust, men også en dramatisk beretning om heroiske redningsaksjoner for jøder på flukt, norsk hjelp til å skaffe Israel atomvåpen og den israelske etterretningstjenestens Mossads mest mislykkede operasjon.

Samtidig er det en tankevekkende fortelling om Det norske arbeiderparti som en gang var det ivrigste israelvennlige partiet i hele verden, om Palestinakomité-lederen som hadde en kone som ble israelsk agent og om den økende antisemittismen blant norske muslimer.

Boken er spennende som en roman, men den er et viktig stykke historie – både norsk, jødisk og israelsk.

Vebjørn Selbekk (f. 1969) er sjefredaktør i avisen Dagen. Han er cand. mag. med fagene historie, kristendom og samfunnskunnskap. I tillegg har han utdannelse i økonomi og ledelse. Vebjørn Selbekk er en hyppig benyttet debattant i TV, radio og aviser blant annet om temaene Midtøsten og antisemittisme. Selbekk er gift og har tre barn.

Andre utgivelser av Vebjørn Selbekk:
• Jødehat på norsk, Hermon Forlag 2000
• Truet av islamister, Genesis Forlag 2006
• T.B. Barratt – forfulgt og etterfulgt, Hermon Forlag 2007