• Nøkkelen til Sion (5)

Nøkkelen til Sion (5)

Pris 298,00
Antall: stk
ISBN:
9788230211625
År:
2014
Innbinding:
Innbundet
Sider:
408
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Bodie & Brock Thoene
Nummer i serien:
5
Serietittel:
Sion-krøniken
Den nye jødiske statens skjebnetime!

"Nøkkelen til Sion" er femte og siste bok i serien Sion-krøniken.
"Nøkkelen til Sion", begynner i det britene er i ferd med å trekke seg ut av Palestina. Haj Amin Husseini og de arabiske palestinerne har ventet utålmodig på denne dagen, men deres makt er mindre enn før. Fem arabiske stater har samlet seg langs det lille landets grenser, rede til å dele det imellom seg. I sin grådighet ignorerer de palestinernes ønsker i sammensvergelsen for å tilintetgjøre jødene.

Mens det jødiske Haganah febrilsk trener sine piloter til å fly jagerfly – ironisk nok kjøpt fra Tyskland – arbeider Moshe fremdeles for å bringe matvarer inn i Gamlebyen i Jerusalem. Selv før staten Israel blir kunngjort 14. mai 1948 begynner krigen mellom jødene og araberne – uten at britene forsøker å hindre kampene. Og veiene er ufremkommelige på grunn av de flyktende palestinske araberne.
«Ekteparet Bodie og Brock Thoene arbeidet i flere år med historisk gransking av de faktiske hendelsene, slik at alle fakta stemmer med det som virkelig skjedde, før de forfattet disse mesterverkene av romantiske spenningsromaner.
Jeg ble personlig dypt grepet av å lese dem igjen, og det er så velskrevet at du får en følelse av å befinne seg bak murene i Jerusalems gamle bydel, i bekkefaret i Bab-el-Wad med kappekledde snikskyttere bak hvert oliventre, på sandstrendene utenfor Haifa med britiske soldater i hælene. Knapt har man lest en serie hvor opplevelsen av at håret reiser seg i nakken, tårene sprenger i øyehulen, og man nærmest knuger seg fast i boken til siste side er lest.»
- Svein Andersen