• Samfunnsbygger

Samfunnsbygger

Pris 299,00
Antall: stk
ISBN:
9788293097563
År:
2019
Innbinding:
Stivperm
Sider:
215
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Hermund Haaland

Hvordan bygger vi fellesskap i våre menigheter som former slitesterk tro som varer gjennom livsfasene, men som også utvikler nyskapende tro som gir mot og initiativ til å skape det gode samfunn – for alle?

Anslag viser at omlag 70% av barna som vokser opp i aktivt kristne familier, velger bort kirke– og menighetsliv i voksen alder. Forskning tyder på at manglende kobling mellom tro, arbeidsliv og samfunnsengasjement er blant årsakene til dette.

Når vi som kristne løfter røsten i samfunnsdebatten, begrenser vi oss ofte til deltakelse i klassisk kristne verdispørsmål. «Samfunnsbygger – kirken ut av isolasjon» er en utfordring til å tenke mer helhetlig om kirkens oppdrag til å være lys og salt i det tjueførste århundre. Den er ment som inspirasjon til å bryte ut av isolasjon og retrett som lett kan bli resultatet når offentligheten  stadig synes å være sterkt sekulær.

 

Med bidrag fra: Eivind Arnevåg, Anders T. Bjorvand, Linda A. Johannesen, Astrid D. Norheim, Karl Inge Tangen, Dag Inge Ulstein, Asle Ystebø, Marie Aakre & David Aanje.