• Seksten år og ukysset

Seksten år og ukysset

Pris 198,00
Antall: stk
ISBN:
9788230211687
År:
2014
Sider:
207
Forfatter:
Melody Carlson
Originalens tittel:
Never been kissed
Sommeren er over, og for en gangs skyld synes ikke Elise at det er så dumt. Hun har et inderlig ønske om at det å begynne på en ny videregående skole endelig vil føre til at hun får sitt første kyss. Spennende gutter, nye venner og en ny sjanse.

Det hun derimot ikke hadde sett for seg, var det store presset – uskrevne forventninger og regler om å henge med de rette folka, kle seg i de kuleste klærne og date den kjekkeste gutten. Akkurat da alt ser ut til å gå hennes vei, faller hele hennes tilværelse i grus. Kan et dårlig valg ødelegge hele hennes fremtid?

Enkeltstående roman av den populære forfatteren av barne- og ungdomslitteratur, Melody Carlson. Boken tar opp aktuelle temaer på en måte aldersgruppen vil kjenne seg igjen i. 
Det er en enkel fortelling, skrevet på tenåringenes premisser, og jeg tror den vil ha stor gjenkjennelseseffekt også i norsk sammenheng. Foruten gryende forelskelser og smerten over ikke å ha fått det første kyss, gir fortellingen en god aktualisering av farene ved sosiale medier. At en jente blir utnyttet på nettet kan få alvorlige konsekvenser, og boken gir en realistisk skildring av en slik situasjon. Fortellingens hovedperson må vente på det første kysset. Hun innfinner seg med det, men viktigere ser hun det er "å vente på Gud" : – For jeg vet at Hans timing og måte å gjøre ting på er mye bedre enn min, avslutter hun.
– Audun Mosevoll, i DAGEN (15.05.2014)