• Sions datter (2)

Sions datter (2)

Pris 298,00
Antall: stk
ISBN:
9788230211632
År:
2014
Innbinding:
Innbundet
Sider:
256
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Bodie & Brock Thoene
Nummer i serien:
2
Serietittel:
Sion-krøniken
Nasjonen kjemper for sin eksistens.
Rachels personlige kamp er like tøff …

Sions datter er andre bok i serien Sion-krøniken.
Sions porter beskrev levende både det jødiske folks udødelige mot og håp, der de strømmet inn i Palestina etter Holocaust, og deres intense kamp for å beskytte deres nye hjemland. I fortsettelsen, Sions datter, er den unge jødiske Rachel hovedperson. Hun er kommet tilbake til jødenes hjemland etter å ha overlevd nazismens ødeleggelser, men hun har personlig betalt en høy pris for livet. Da hun smugles inn i det beleirede jødiske kvarteret i Jerusalem, treffer hun medlemmer av sin savnede familie. Rachel bestemmer seg for at hun ikke kan forlate Gamlebyen og det folket som er dens eneste svake håp om å overleve.

Når hemmelighetene i Rachels fortid avsløres, blir hun foraktet av nettopp det folk hun ønsker å hjelpe. Utstøtt fra sitt eget folk, ensom og nedslått, er hun ikke klar over den fienden som truer hennes liv.
«Ekteparet Bodie og Brock Thoene arbeidet i flere år med historisk gransking av de faktiske hendelsene, slik at alle fakta stemmer med det som virkelig skjedde, før de forfattet disse mesterverkene av romantiske spenningsromaner.
Jeg ble personlig dypt grepet av å lese dem igjen, og det er så velskrevet at du får en følelse av å befinne seg bak murene i Jerusalems gamle bydel, i bekkefaret i Bab-el-Wad med kappekledde snikskyttere bak hvert oliventre, på sandstrendene utenfor Haifa med britiske soldater i hælene. Knapt har man lest en serie hvor opplevelsen av at håret reiser seg i nakken, tårene sprenger i øyehulen, og man nærmest knuger seg fast i boken til siste side er lest.»
- Svein Andersen