• Sions porter (1)

Sions porter (1)

Pris 298,00
Antall: stk
ISBN:
9788230211649
År:
2014
Innbinding:
Innbundet
Sider:
240
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Bodie & Brock Thoene
Nummer i serien:
1
Serietittel:
Sion-krøniken
Bli med inn i denne sitrende spennende romanserien – der du trekkes inn i den dramatiske historien rundt staten Israels tilblivelse.

Sions porter er første bok i serien Sion-krøniken.
I 1947 befinner Ellie Warne, en ung amerikansk fotojournalist, seg i Jerusalem hos sin onkel, som er professor i arkeologi. Da hun fotograferer en gammel skriftrull som noen beduiner har funnet, blir hun uforvarende en brikke i et farlig politisk spill.

Gjennom arbeidet hun utfører for onkelen, har hun dessuten blitt kjent med Moshe Sachar, en arkeologisk språkforsker ved det hebraiske universitetet. Kan dette vennskapet utvikle seg til noe mer – og hva skjer når hennes tidligere forlovede, David Meyer, plutselig dukker opp for å prøve å vinne henne tilbake?

Dramatiske omstendigheter fører til at hun får i oppdrag å dekke begivenhetene som skal lede til opprettelsen av staten Israel. I alt dette oppdager Ellie et folk, en ånd og en person som fullstendig skal forandre hennes livskurs.
«Ekteparet Bodie og Brock Thoene arbeidet i flere år med historisk gransking av de faktiske hendelsene, slik at alle fakta stemmer med det som virkelig skjedde, før de forfattet disse mesterverkene av romantiske spenningsromaner.
Jeg ble personlig dypt grepet av å lese dem igjen, og det er så velskrevet at du får en følelse av å befinne seg bak murene i Jerusalems gamle bydel, i bekkefaret i Bab-el-Wad med kappekledde snikskyttere bak hvert oliventre, på sandstrendene utenfor Haifa med britiske soldater i hælene. Knapt har man lest en serie hvor opplevelsen av at håret reiser seg i nakken, tårene sprenger i øyehulen, og man nærmest knuger seg fast i boken til siste side er lest.»
- Svein Andersen