• Sønn av Hamas E-bok

Sønn av Hamas E-bok

Pris 149,00

Tilgjengelig som e-bok

ISBN:
9788230207536
År:
2010
Sider:
256
Forfatter:
Mosab Hassan Yousef
Sønn av Hamas er den sanne historien om en "insider" i Hamas som fornektet sin voldelige skjebne - og nå risikerer alt for å avsløre hemmelighetene til den ekstreme islamistorganisasjonen og vise verden en vei til fred.
Siden han var en liten gutt, fikk Mosab Hassan Yousef se denne farlige terrororganisasjonen fra innsiden. Som den eldste sønnen til Sheikh Hassan Yousef, en av grunnleggerne av Hamas og organisasjonens mest populære leder, hjalp den unge Mosab sin far i hans politiske arbeid, mens han ble formet til å overta hans arv, politikk og status. Men alt forandret seg da Mosab snudde seg vekk fra terror og vold, og i stedet omfavnet læresetningene til en annen kjent leder fra Midt-Østen. 

I Sønn av Hamas avslører Mosab Yousef – som nå blir kalt ”Joseph” – ny informasjon om verdens farligste terrororganisasjon, og gir oss sannheten om sin egen rolle, om sin fortvilte adskillelse fra familie og hjemland, om den farlige avgjørelsen om å gjøre sin nye tro offentlig kjent, og om sin tro på at Jesu befaling om å ”elske sine fiender” er den eneste veien til fred i Midt-Østen.   

Mosab Hassan (”Joseph”) Yousef ble født i Ramallah på Vestbredden i 1978. Hans far, Sheikh Hassan Yousef, er en av grunnleggerne av Hamas, internasjonalt kjent som terrororganisasjonen som er ansvarlig for utallige selvmordsbomber og andre dødelige angrep mot Israel. Yousef var en integrert del av bevegelsen, noe som førte til at han flere ganger ble fengslet av Shin Bet, den israelske etterretningstjenesten. Han utholdt tortur i fengsel, bare for å oppdage at Hamas torturerte sine egne folk i en evig jakt på overløpere. Han begynte å stille spørsmål om hvem hans egentlige fiende var – Israel? Hamas? Amerika? Etter et tilfeldig møte med en britisk turist, startet Yousef en seksårig søken som utfordret Hamas, satte familien hans i fare og truet hans eget liv. Han har siden omfavnet den kristne tro og søkt politisk asyl i Amerika.    

RON BRACKIN har som undersøkende journalist drevet omfattende reisevirksomhet i Midt-Østen. Han var i Betlehem, Ramallah, Gaza og Jerusalem under Al-Aqsa-intifadaen, og nylig sammen med opprørerne og flyktningene i det sørlige Sudan og Darfur. Han har skrevet artikler for mange publikasjoner, inkludert USA Today og The Washington Times. Ron tjenestegjorde som tv-journalist og pressesekretær for kongressen i Washington etter endt utdannelse ved University of Maryland School of Journalism. Han bor i Texas sammen med sin kone.