• Tasmin – kvinnen fra Kana i Galilea

Tasmin – kvinnen fra Kana i Galilea

Pris 149,00 14900 249,00 24900
Antall: stk
ISBN:
9788230216149
År:
2021
Innbinding:
Storpocket
Sider:
336
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Angela Hunt
Oversetter:
Karina Loka
Originalens tittel:
Daughter of Cana
Nummer i serien:
1
Serietittel:
Veien til Jerusalem

Veien til Jerusalem er en serie som handler om kvinner som møtte Jesus. Bibelen forteller ikke så mye om menneskene i Frelserens nærhet, men med inngående studier i både historie og teologi, maler Angela Hunt et fantastisk spennende og interessant bilde med historisk troverdige romanskikkelser.

Tomas og Tasmin, tvillingene som er hyret inn for å arrangere en bryllupsfest i Kana, bekymrer seg når verten går tom for vin – helt til en gjest sier til Tasmin at hun skal be tjenerne om å fylle vannkrukkene ved porten med vann fra sisternen. Motvillig går hun med på det og blir forundret når regnvannet forvandles til den beste vinen folk noen gang har smakt i Kana.

Når Tomas impulsivt bestemmer seg for å følge læreren fra Nasaret, begynner han og Tasmin å krangle – siden tvillingene har vært sammen helt siden før fødselen, nekter Tasmin å akseptere at hun mister ham til en juksemaker og oppvigler. Med hjelp fra Judas, en av brødrene til Yeshua fra Nasaret, bestemmer hun seg for å dra etter nasareerens gruppe. Hun er fast bestemt på å gjøre det som skal til for å reparere det ødelagte forholdet til broren og bringe ham hjem igjen.

I Det gamle og Det nye testamentet finner vi fullt av historier om  modige menn, men bemerkelsesverdig få tapre kvinner. Det er ikke så overraskende, for de inspirerte forfatterne kunne ikke gjenfortelle historiene til hver eneste mann, kvinne og barn som møtte Gud.  

Men selv om det bare er skrevet ned noen få historier  om kvinner, er de likevel verdt å grunne på. Denne romanserien, Veien til Jerusalem, er beretninger om kvinner som møtte Jesus, som var en del av familien Hans eller som levde tett på mennene som fulgte Ham.