• Tilbake til Sion (3)

Tilbake til Sion (3)

Pris 298,00
Antall: stk
ISBN:
9788230211618
År:
2014
Innbinding:
Innbundet
Sider:
336
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Bodie & Brock Thoene
Nummer i serien:
3
Serietittel:
Sion-krøniken
Det jødiske folket hadde i århundrer lengtet etter at deres nasjon skulle gjenfødes ...
Dagen var nå kommet, men kunne de stå imot angrepene fra fienden?

"Tilbake til Sion" er tredje bok i serien Sion-krøniken.
De to første bøkene i Sion-krøniken, Sions porter og Sions datter, beskrev levende det mot og det håp de jødiske immigrantene som strømmet inn i Palestina etter Holocaust, bar med seg. Historiens drama og den voldsomme kampen på liv og død i nasjonen fanges inn av det bestselgende forfatterparet Thoene i livet til hovedpersonene i denne boken.

Tilbake til Sion begynner i den siste måneden av britenes okkupasjon av Palestina. Moshe er målet for en farlig sammensvergelse, og Rachel er innesperret bak murene i Gamlebyen. Imens leder David og Ellie et siste desperat forsøk på å bevæpne folket i møte med den fryktede nedslaktingen som kommer den dagen de britiske styrkene forlater Palestina.
«Ekteparet Bodie og Brock Thoene arbeidet i flere år med historisk gransking av de faktiske hendelsene, slik at alle fakta stemmer med det som virkelig skjedde, før de forfattet disse mesterverkene av romantiske spenningsromaner.
Jeg ble personlig dypt grepet av å lese dem igjen, og det er så velskrevet at du får en følelse av å befinne seg bak murene i Jerusalems gamle bydel, i bekkefaret i Bab-el-Wad med kappekledde snikskyttere bak hvert oliventre, på sandstrendene utenfor Haifa med britiske soldater i hælene. Knapt har man lest en serie hvor opplevelsen av at håret reiser seg i nakken, tårene sprenger i øyehulen, og man nærmest knuger seg fast i boken til siste side er lest.»
- Svein Andersen