• Napalm-jenta – reisen gjennom Vietnamkrigens grusomheter til tro, tilgivelse og fred

Napalm-jenta – reisen gjennom Vietnamkrigens grusomheter til tro, tilgivelse og fred

Pris 199,00 19900 299,00 29900
Antall: stk
ISBN:
9788230215173
År:
2019
Innbinding:
Pocket
Språk:
Bokmål
Forfatter:
Kim Phuk Ohan Thi

For mer enn fire tiår siden ble hennes grusomme smerte blottstilt i et ikonisk fotografi som skapte overskrifter i hele verden. Først nå våger hun å fortelle om hvor dype sårene var, både på kropp og sjel.

TRYKK HER for å se en 4 minutters video hvor Kim Phuc Phan Thi forteller litt om sin reise fra hat til kjærlighet og tilgivelse.

Et tilfeldig øyeblikk ble et ikonisk fotografi som definerte volden og de skrekkelige krigshandlingene i Vietnamkrigen. Den 9 år gamle Kim Phuc flykter i hylende smerte bare sekunder etter at napalmbombene med sin ild fra helvete – som brant opp både klærne hun hadde på og huden på store deler av kroppen – falt fra himmelen. Kim Phuc Phan Thi ble overlatt til seg selv for å dø i likhuset på sykehuset, men hun overlevde på mirakuløst vis.

Da napalm-bombene falt, eksploderte alt Kim elsket og hadde kjært rundt henne – hjemmet og landsbyen hun bodde i, hjemlandets frihet og barndommens uskyld og glede. De påfølgende årene ble kjennetegnet av smertefull behandling for brannskadene og vedvarende fysiske smerter i hele kroppen. Hun ble også utnyttet til politisk propaganda. Kim overlevde smerten i kroppen, men hvordan kunne hun overleve smerten i sin knuste sjel?

NAPALM-JENTA er en historie om ubeskrivelig gru og uventet håp, en hjerteskjærende historie om et liv som på ett øyeblikk ble til et mareritt. I denne smertelige, personlige historien får vi følge Kim Phuc Phan Thi på leting etter svar på hennes hvorfor. I en verden som bare brakte henne kval og smerte, finner hun til slutt styrke hos Ham som selv har opplevd den dypeste lidelse, og hennes tragedie forvandles til et rikt liv med en urokkelig tro.